26.10.2023

Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali

Valiliğimiz ve Batman Belediyesinin işbirliğiyle bu yıl “OKU! Bu 100 Yıl, Senin…” temasıyla düzenlenen Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivalini okulumuz öğrencileri ziyaret etti.

BIÇAKÇI ORTAOKULU'NDA DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nun kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Bakanlığımız ve FAO işbirliğinde yurt genelinde çeşitli etkinliklerle Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır.

2023 yılında Dünya Gıda Günü teması "Su Hayattır, Su Gıda Demektir, Kimseyi Geride Bırakma'' olarak belirlenmiştir.

16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle okulumuzda bu yılın teması olarak belirlenen; ‘’Su Hayattır, Su Gıda demektir. ''Kimseyi Geride Bırakma’’ çerçevesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞANVERDİ; Su konusunda herkesin harekete geçmesi gerektiğinin altını çizerek; “Suyun bilinçli bir şekilde kullanılması ve kullanılabilir su kaynaklarının kirletilmemesi önem arz etmektedir.  Bu nedenle çeşitli su tasarrufu yöntemleri kullanmalıyız’’ dedi.

Ekm

Okulumuz öğrencileri Batman İl Milli Eğitim kitap okuma noktasına götürülerek oradaki kitap okuma etkinliklerine katılım sağlamıştır.

May

Okulumuzda sınıflar arası futbol müsabakaları yapıldı.

May

Okulumuzda sınıflar arası voleybol turnuvası yapıldı. Turnuvada birinci olanlara törenle birlikte ödülleri verildi.

May

Okulumuz Voleybol Küçük Kızlar takımı bölge grup birincisi olarak Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı .

May

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni gerçekleştirilmiştir.

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Turnuvalara Hazırlık

May

Dünya genelinde hayatı olumsuz etkileyen Korona Virüs ( Covid-19) nedeniyle Mart ayından bu yana okullarımıza bilindiği üzere ara verilmiş ve uzaktan eğitim ile eğitim-öğretim sürdürülmüştür. Bu kapsamda bizler de Bakanlığımız ve Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla öğrencilerimiz ve velilerimiz ile sürekli iletişim halindeyiz. Öğretmenlerimiz gerek telefon ile doğrudan konuşarak gerekse de bilgisayar  üzerinden online canlı bağlantılar ile öğrencilerimizi yalnız bırakmamış, onlarla sürekli irtibat halinde olmuştur. Canlı dersler ile eğitim öğretimin devam etmesine katkı sağlayan fedakar öğretmenlerimiz öğrenci velileri ile de iletişim halinde olup öğrencilerinin son durumları hakkında bilgi sahibi olmuştur. Virüsün tamamen etkisini yitirip  aşısının bululnuncaya kadar yönetim ve öğretmenler olarak öğrencilerimiz ve velilerimizle etkili iletişim halinde olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz.